Da BRIS upphävde foreldreretten - Hvilke intentioner lå bag?

Af Gertrud Galster, Spydpigen, spydet.blogspot - 2011-01-18

 


Gertrud Galster är dansk samhällsdebattör och bloggare. Artikeln är tidigare publicerad i hennes blogg, Spydpigen, spydet.blogspot den 18 januari 2011.

Den återges här med författarens benägna tillstånd.

 

 

 

Da jeg i går skrev om psykologisk krig og gav nogle exempler på forskelligt ordvalg i beskrivelse af en episode, vidste jeg ikke, at jeg med exemplet ramlede lige ned i en aktuel debat. I de svenske TV-nyheder i går aftes hørte jeg, at et ægtepar var blevet idømt straf for at give deres børn klø for et eller andet, de havde gjort. Hvad det var, hørte vi ikke om. Forældrene holdt på den ”gamle” opdragelsesmetode, som de også fandt støtte for i Bibelen. Da jeg nu vilde vide mere om denne sag, opdagede jeg alverdens  kommentarer i bloggerverdenen (følelsesladede i begge retninger), men fandt ikke noget med dybere begrundelse hverken for eller imod.

 

Kort og godt alt for overfladisk.

Den aktuelle sag drejer sig ikke om mishandling. Mishandling er naturligvis altid strafbart!

Dyrene tjatter til deres unger, når de går over gevind, og det har menneskene naturligvis også gjort fra tidernes morgen.

 

Emnet klø eller ikke klø blev i sin tid diskuteret op ad vægge og ned ad stolper og den komunistpåvirkede Mentalhygiejne gik af med sejren. Smæk blev forbudt i Danmark

Kan man lovgive om sådan noget? Emnet er jo så bredt favnende. Forældre er forskellige, børn er forskellige, temperamenterne er forskellige, anledningerne er forskellige, kløene er forskellige…

 

Men netop dette emne udgjorde en vigtig kamp i den psykologiske krig, der var i fuld gang efter sidste krig, under den såkaldte Kolde Krig: kommunismen diktatur contra Vestens demokratier – eller om man vil 68´ernes og Mentalhygiejnens kamp for at vælte samfundet.

 

Nedenstående artikel er hentet fra det kristelig tidsskrift ”Vor Skole” 1974. Den handler netop om forældre og børn. Organisationen BRIS, Børns Rettigheder i Samfundet, stiftet 1969,  arbejdede som en art 5. kolonne imod staten og kernefamilien. I FN`s menneskerettigheder står der udtrykkeligt i § 16:

”Familien er Samfundets naturlige og fundamentale Enhedsgruppe og har krav på Samfundets og Statens Beskyttelse.”

Ødelægger man grundstenene i samfundenes byggemateriale, kernefamiliegrupperne, så ødelægger man samfundene. Dette var målet. Men officielt var det kamoufleret.

 

”Det er en kunst at kunne forme sproget, sæ læserne forstår en text på deres egen umiddelbare måde og begejstret tilslutter sig en idé, som i virkeligheden rummer noget helt andet end de tror. I simplere form kalder man sådan manipulation bondefangeri. Med honning i munden giver man det udseende af, at BRIS vil redde børn mod alverdens uret i et humant opofrende arbejde for barnets tarv. Søde fløjtetoner fra rottefængerens fløjte – i bevidsthed om, at den brede befolkning ikke vindes med forældrefjendske programmer. Der må camouflage til, og selv et forældrefjendsk projekt må – absurd nok – spille på forældrefølelser: kærlighed til børnene. Derfor taler man (kernefamiliemodstanderne) om at ”tæve ungen”, når barnet får smæk på halen, og i stedet for klø, bruges ordet ”vold”. Det skal hos læserne fremkalde et billede af børnemishandling, som man véd, alle vil tage afstand fra. Men selv inden for den forkætrede børnepsykiatri erkender man (hvad i øvrigt alle forældre véd), ”at der kan være visse situationer, som en mor eller far ikke kan overskue, og som derfor giver anledning til et klask bagi på barnet. Man kan f.eks. tænke sig den situation, at et lille barn er løbet ud på kørebane med risiko for at blive kørt over og vil gøre det igen, selv om moderen søger at forklare barnet, at det ikke må.”

 

Men BRIS nøjes ikke med tendentiøs fremstilling i en forældrefjendsk kampagne. De omgås letfærdigt med sandheden. Således har de såvel på tryk som i radio ladet forstå, at det er lovfæstet, at børn er forældres ejendom uden anden juridisk rettighed end at blive forsørget af forældrene, hvilket efter BRIS´s udsagn betyder: ingen rettigheder! ”Barnet er retsløst”, hævder de uden skamrødme over at fare med falsk tale. ”Fra 0 til 18-årsalderen betragtes børn som enhver anden ejendom underlagt forældrenes hals- og håndret (sic), påtvungen forældrenes valg i påklædning, uddannelse, livssyn, boligform, omgangskreds.”

 

 

Karlstadsfallet: Föräldrar dömda för barnaga - familjen splittrad av samhället
En sammanställning av artiklar i olika media, juli 2010 - -


Lagen om aga är idiotisk

Av Janne Stenborg, Newsmill.se - 2010-04-22

AGALAGSHYCKLERIET
Advokat Lennart Hanes inlaga till Svea Hovrätt

 

De förvirrade och agalagshyckleriet


Av Ruby Harrold-ClaessonTillbaka till Artiklar

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter