Farsøs kommunaldirektør fyres efter
tvangsfjernelsessag

Artikel i BorgerDebat.dk

 

 


Artikeln är tidigare publicerad i BorgerDebat.dk den 24 juli 2003.

 

Den återges här med föreståndarens benägna tillstånd.

 

 

 

 


Kommunaldirektøren i Farsø Kommune igennem 17 år, Henning Olsen, blev i går bedt om at søge sin afsked. Vil han ikke det, agter økonomiudvalget at få kommunalbestyrelsen til at indlede en afskedigelsessag.
Tidligere er afdelingslederen i Familieafdelingen blevet fyret, samtlige medarbejdere har sagt op og den institution, der tidligere modtog henviste familier er gået konkurs.

 

Ifølge Nordjyske Stiftstidende var det et enigt økonomiudvalg, der i går besluttede at nu også at sige farvel til kommunaldirektøren, der de seneste år har haft en central rolle i en række opsigtsvækkende sager.

 

Dermed trækker familieafdelingen nu kommunaldirektøren med sig i faldet efter den seneste sag, hvor Farsø Kommune måtte sende to børn fra Ullits hjem igen fem dage efter en fejlagtig tvangsanbringelse sidste efterår. Sammen med en kritisk rapport fra Kommunernes Revision førte episoden til, at afdelingens leder og hele personalet blev fyret.

 

Medarbejderne svarede igen. De følte sig klemt i en magtkamp mellem kommunaldirektør Henning Olsen og kommunalbestyrelsesmedlem Kirsten Moesgaard, der også er advokat for forældre, som har fået tvangsfjernet børn af Farsø Kommune.

 

Som vi tidligere har fortalt her på siden fortalte medarbejderne derefter, hvordan kommunaldirektør Henning Olsen havde sagt til dem, at de selv kunne bestemme deres løn, hvis de fik Kirsten Moesgaard ned med nakken. For at genskabe et godt arbejdsklima bad borgmester Kommunernes Landsforening om at undersøge, hvad der var blevet sagt, og hvad der ikke var blevet sagt.

 

I går modtog kommunen så den fortrolige rapport fra Kommunernes Landsforening. Den er tilsyneladende ikke specielt belastende for Henning Olsen, og finder ikke grundlag for at reagere tjenstligt i forhold til kommunaldirektøren.

 

Men det er nu sket alligevel.

 

 

Familieinstitution gik konkurs. Kommunen sendte ikke flere klienter
Artikel i Borgerdebat.dk

 

Borgerdebat.dk

 

 

Tillbaka till Artiklar

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter