Fejrer 8-års fødselsdag på flugt for politi og myndigheder 
Artikel i Borgerdebat.dk

 

 

 


 
Artikeln är tidigare publicerad i Borgerdebat.dk den 19 mars 2004.


Den återges här med ägarens och webmasters för Borgerdebat.dk benägna tillstånd.

 

 

 

 


Dannus, der sammen med sin far og broder den 11. marts sidste år måtte flygte fra sit hjem uder dramatiske omstændigheder, kan i dag fejre sin 8-års fødselsdag på et ukendt sted i udlandet. Det hans anden fødselsdag under sit ufrivillige ophold, uden kontakt til sine venner og familien.

 

De 6 tidligere fødselsdage har han fejret på god gammeldags vis med godt med hjemmehygge og masser af hjemmebag. Den oplevelse savnede han rigtigt meget, da han  sidste år -  en uge efter efter flugten - kunne fejre 7-års fødesledag under mere utrygge forhold, og igen i år må han undvære familie og kammerater til sin 8-års fødselsdag ... på flugt og med frygt for politi og nævenyttige sociale myndigheder

 

Det er Helsingør Kommunes koldsede sagsbehandling og stædighed i en grundløs tvangsfjernelsessag, der er årsagen til Dannus's ynkelige fødselsdags-"fest" i dag.  Et flertal i B&U udvalget hevde ellers belsuttet at ophæve tvangsfjernelsesordren, og socialdirektør Steen Johnny Hansen javde lovet, at drengene ville kunne være hjemme inden jul 2003. Men dette blev ikke til noget, selv om kun to medlemmer af B&Uudvalget havde stemt imod hjemgivelsen. De to, der stemte imod, var institutionsleder og psykolog Hans Kornerup, Nebs Møllegaard og det socialdemokratiske byrådsmedlem Gitte Kondrup. Hans Kornerup vat utilfreds med flertalsbeslutningen og sendte en såkaldt "underretning" til Den Sociale Ankestyrelse, som fik opsættende virkning.

 

Dannus er søn af Lisbeth Eliasen og Jens Jørgensen. Hans historie blev landskendt da DR-Dokumentar på TV i en udsendelse den 3. september 2003 fulgte tre familier, der havde fået børn tvangsfjernet på grund af stædige kommuner og tilsyneladende inkompetente sagsbehandlere. For rullende kameraer så man, hvorledes kampuniformerede betjente med skjolde og visir stormede hjemmet i Helsingør og smadrede hoveddør og indgangsparti.

 

En kreds af læsere her på debatsiderne har nu dannet en støttegruppe om familien i lighed med den gruppe, der sidste år fik Isabella hjem til sine forældre i Skælskør. Som noget af det første har gruppen rette henvendelse til Den Sociale Ankestyrelse med underretning om de to drenges kummerlige forhold, som absolut ikke tjener børnenes tarv. Desuden er gruppen i gang med en orientering til folketingets politikere om det meningsløse i Helsingør Kommunes uansvarlige handlemåde.

 

Helsingør kommune har til gengæld - helt uhørt - hængt familien ud på kommunens egen hjemmeside med oplysninger om private forhold, som familien med rette kan ønske undraget offentliggørelse. Denne sag er nu politianmeldt.

 

 

Borgerdebat

 

Tillbaka till Artiklar

 

 

 

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter